98 Institut za razvoj obrazovanja - Besplatna i inkluzivna računalna edukacija
 

Besplatna i inkluzivna računalna edukacija

Kategorija obavijesti: Internetski resursi

Otvoreno društvo za razmjenu ideja (ODRAZI) je neprofitna, nevladina organizacija osnovana s ciljem promoviranja ljudskih prava, posebno ljudskih prava na slobodan pristup informacijama i edukaciji.

 Naime, uočili smo da je u modernom društvu neophodna informatička pismenost te da dostupnost edukacije nije omogućena svima jer su potrebna financijska ulaganja kako bi joj se pristupilo. Upravo iz tog razloga pokrenuli smo projekt inkluzivne i besplatne računalne naobrazbe putem Interneta a u sklopu projekta realizirana je web stranica http://www.itdesk.info , sa slobodnim pristupom.

Na našoj stranici su objavljene i skripte i multimedijalne prezentacije koje zajedno daju potpuni pregled gradiva potreban za polaganje svih 7osnovnih ECDL modula (ispita), na hrvatskom i engleskom jeziku. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa RH službeno je uvrstilo ECDL (European Computer Driving Licence) u svoje dokumente i planirane aktivnosti po kojima svi/e zaposlenici/ce u državnim službama trebaju imati ECDL diplomu, tj. položiti ECDL ispite u ovlaštenim testnim centrima koji se mogu polagati i bez obveze pohađanja nastave.

Ujedno, budući da je u Zakonu o radu RH (čl. 24) navedeno da su poslodavci dužni osigurati potrebnu edukaciju svojim zaposlenicima/cama, a posloprimci su dužni se odazvati na stručnu edukaciju, smatramo da smo našim projektom dali doprinos olakšanom ispunjenju ovog zakona na području osnovne računalne edukacije.

Linkovi na pojedine skripte (koje na početku sadrže i linkove na multimedijalne prezentacije istog modula) su:

- modul 1: http://www.itdesk.info/Informacijska%20i%20komunikacijska%20tehnologija%20skripta.pdf  

- modul 2: http://www.itdesk.info/Koristenje%20racunala%20skripta.pdf  

- modul 3: http://www.itdesk.info/Microsoft%20Word%202010%20skripta.pdf

- modul 4: http://www.itdesk.info/Microsoft%20Excel%202010%20skripta.pdf

- modul 5: http://www.itdesk.info/Microsoft%20Access%202010%20skripta.pdf  

- modul 6: http://www.itdesk.info/Microsoft%20PowerPoint%202010%20skripta.pdf  

- modul 7: http://www.itdesk.info/Pregledavanje%20Web-a%20i%20komunikacija%20skripta.pdf  

Želimo naglasiti da putem naše stranice nije moguće dobiti potvrdu o odgledanoj edukaciji. Naime, našim projektom korisnici/ce dobivaju besplatnu naobrazbu i pregled potrebnih znanja i vještina koji se zatim mogu certificirati u postojećim ovlaštenim centrima. Projekt je već polučio interes javnosti te smo dobili priliku predstaviti stranicu u emisiji „eHrvatska“ koja je emitirana 23. prosinca 2009.g, na HTV 2, prilog možete pogledati na http://www.youtube.com/watch?v=L0N33FwV_dc, a predstavilo nas je i nekoliko Internet portala u Hrvatskoj i regiji.


Ispis

Priprema i polaganje TOEFL i GMAT testa
Strateski plan 2013-2015