3 Institut za razvoj obrazovanja - Informiranje i savjetovanje o visokom obrazovanju
 

Informiranje i savjetovanje o visokom obrazovanju

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) pruža ažurne, nepristrane i potpune informacije te usluge savjetovanja o visokom obrazovanju u Hrvatskoj i inozemstvu. Kao jedini sveobuhvatan, korisnički usmjeren centar za obrazovno savjetovanje u Hrvatskoj, IRO je postao referentno mjesto za usluge obrazovnog savjetovanja unutar hrvatske akademske zajednice.

IRO aktivno radi na informiranju i obrazovanju akademske zajednice i šire javnosti o mogućnostima obrazovanja, profesionalnog usavršavanja i akademske mobilnosti u RH i inozemstvu kao i o mogućnostima financijske pomoći za visoko obrazovanje. Na taj način IRO promiče veći (i jednak) pristup visokom obrazovanju te pridonosi povećanju međunarodne suradnje i mobilnosti u visokom obrazovanju.

1999. godine IRO je postao službeni obrazovno-informacijski centar ovlašten od Ministarstva vanjskih poslova SAD-a za pružanje informacija o studiranju u SAD-u. U tom smislu IRO ima razrađenu strukturu djelatnosti, stručno osposobljeno osoblje, potrebne resurse te pristup informacijama o visokom obrazovanju u SAD-u.

U svibnju 2005. IRO je započeo s radom kao prvi obrazovno-informacijski centar u Hrvatskoj koji pruža integrirane usluge informiranja i savjetovanja o mogućnostima studiranja u Hrvatskoj i u drugim europskim državama.

IRO također pruža informacije o studijskim mogućnostima u ostalim zemljama.

Uz navedene resurse i usluge, IRO je ovlašteni predstavnik za Central European University (CEU) za Hrvatsku. CEU je međunarodno priznata visokoobrazovna ustanova američkog tipa koja djeluje u Budimpešti i nudi diplomske programe iz područja društvenih i humanističkih znanosti te zaštite okoliša i matematike.

 

Informiranje i savjetovanje o mogućnostima
u visokom obrazovanju
financijski podupire Grad Zagreb

Ispis

Priprema i polaganje TOEFL i GMAT testa
Strateski plan 2013-2015