18 Institut za razvoj obrazovanja - Studiranje u Europi
 

Studiranje u Europi

Euro-hrvatski obrazovno-informacijski centar (EHOIC) je dio Instituta za razvoj obrazovanja (IRO) čija je zadaća pružanje informacija i savjeta o visokom obrazovanju u Hrvatskoj i drugim europskim zemljama.

IRO pruža informacije i savjete o obrazovnim mogućnostima u Europi upućujući na nadležne institucije u području visokog obrazovanja u pojedinim europskim državama putem kojih možete saznati više o pojedinim obrazovnim sustavima, o mogućnostima pretraživanja sveučilišta i studijskih programa te o programima financijske pomoći koji su dostupni hrvatskim studentima.

Resursi i usluge

Euro-hrvatski obrazovno-informacijski centar uključuje sljedeće resurse i usluge:

 • grupno savjetovanje 
 • knjižnicu s publikacijama o studijskim mogućnostima u europskim državama
 • učionicu s pristupom Internetu i multimedijalnim sadržajima.

Resurse i usluge EHOIC-a možete slobodno koristiti tijekom uredovnog vremena za stranke.

Virtualni resursi

Ukoliko vas zanimaju informacije o visokom obrazovanju u Europi, a niste u mogućnosti posjetiti IRO, koristite sljedeće resurse:

 • Visoko obrazovanje u Europi
  Za potrebe informiranja i pretraživanja putem Interneta, IRO je okupio korisne linkove institucija krovnih europskih organizacija, udruženja, mreža i portala koji se bave visokim obrazovanjem u Europi. Stranica sadrži skupne preglede visokoobrazovnih sustava europskih zemalja, te opće informacije o visokom obrazovanju u Europi. 
 • Visoko obrazovanje u pojedinim europskim državama
  Za potrebe informiranja i pretraživanja putem Interneta, IRO je okupio korisne linkove krovnih institucija koje se bave visokim obrazovanjem u pojedinim europskim državama preko kojih možete saznati više o visokoobrazovnim sustavima i mogućnostima studiranja u pojedinoj europskoj državi, pretraživati sveučilišta i studijske programe te programe financijske pomoći za vaš studij.
 • Akademski info ' servis http://goo.gl/Pph66x
 • Akademski info-servis vam donosi novosti, informacije i resurse iz područja visokog obrazovanja. U podrubrikama Akademskog info-servisa kao što su Događanja u inozemstvu, Zapošljavanje i stručna praksa te Pozivi za dostavu radova kontinuirano objavljujemo korisne informacije i natječaje vezane uz visokoobrazovne mogućnosti za hrvatske građane u europskim državama.
 • Priručnik za stipendije EU i EFTA-e za studente Zapadnog Balkana
  Priručnik koji sadrži rezultate istraživanja o prilikama za stipendije u zemljama EU i EFTA-e (Europska slobodna trgovinska zona- Lihtenštajn, Norveška, Island i Švicarska) za studente zemalja Zapadnog Balkana, uključujući i Hrvatsku.
 • Priručnik "Pravo na obrazovanje: Visoko obrazovanje u Hrvatskoj i Europi" http://goo.gl/44RXWI Priručnik "Pravo na obrazovanje: Visoko obrazovanje u Hrvatskoj i Europi" objavljen je 2005. godine u sklopu projekta "Jačanje demokratskih načela u visokom obrazovanju Hrvatske u cilju uvođenja Hrvatske u Europu znanja".
 • Priručnik pruža temeljne informacije o ljudskom pravu na i u obrazovanju zajedno s mehanizmima koji omogućuju njegovo poštivanje te sadrži detaljan pregled institucija u Hrvatskoj koje se bave visokim obrazovanjem u Hrvatskoj i drugim zemljama Europe te internetske resurse koji pružaju relevantne informacije o visokom obrazovanju u Hrvatskoj i Europi.

*  *  *  *  *


Izrada rubrika "Studiranje u Hrvatskoj" i "Studiranje u Europi" na internetskim stranicama www.iro.hr omogućena je temeljem financijske potpore Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa RH.

Ispis

Priprema i polaganje TOEFL i GMAT testa
Strateski plan 2013-2015