181 Institut za razvoj obrazovanja - Studiranje u Hrvatskoj
 

Studiranje u Hrvatskoj

Euro-hrvatski obrazovno-informacijski centar (EHOIC) je dio Instituta za razvoj obrazovanja (IRO) čija je zadaća pružanje informacija i savjeta o visokom obrazovanju u Hrvatskoj i drugim europskim zemljama.

IRO pruža informacije i savjete o obrazovnim mogućnostima u Hrvatskoj upućujući na nadležne institucije u području visokog obrazovanja putem kojih možete saznati više o hrvatskom obrazovnom sustavu, o studijskim mogućnostima te o izvorima financijske pomoći za vaš studij.

Resursi i usluge

Euro-hrvatski obrazovno-informacijski centar uključuje sljedeće resurse i usluge:

 • grupno savjetovanje 
 • knjižnicu s publikacijama o studijskim mogućnostima u Hrvatskoj i drugim europskim zemljama 
 • učionicu s pristupom Internetu i multimedijalnim sadržajima.

Resurse i usluge EHOIC-a možete slobodno koristiti tijekom uredovnog vremena za stranke.

Virtualni resursi

Ukoliko vas zanimaju informacije o visokom obrazovanju u Hrvatskoj, a niste u mogućnosti posjetiti IRO, koristite sljedeće resurse: 

 • Pregled institucija
  Za potrebe informiranja i pretraživanja putem Interneta, IRO je okupio linkove najvažnijih institucija koje se bave visokim obrazovanjem u Hrvatskoj uključujući sva sveučilišta i ostale visokoškolske institucije, ministarstva i ostale nadležne institucije, koje vam mogu biti od pomoći pri ostvarenju vaših obrazovnih ciljeva te vam mogu pomoći u potrazi za financijskom potporom za financiranje vašeg studija.
 • Akademski info-servis - http://goo.gl/Pph66x
  Akademski info-servis vam donosi novosti, informacije i resurse iz područja visokog obrazovanja. U podrubrikama Akademskog info-servisa kao što su Događanja u Hrvatskoj, Zapošljavanje i stručna praksa te Pozivi za dostavu radova kontinuirano objavljujemo korisne informacije i natječaje vezane uz visokoobrazovne mogućnosti u Hrvatskoj.
 • Priručnik "Pravo na obrazovanje: Visoko obrazovanje u Hrvatskoj i Europi"  - http://goo.gl/44RXWI
  Priručnik "Pravo na obrazovanje: Visoko obrazovanje u Hrvatskoj i Europi" objavljen je 2005. godine u sklopu projekta "Jačanje demokratskih načela u visokom obrazovanju Hrvatske u cilju uvođenja Hrvatske u Europu znanja".

  Priručnik pruža temeljne informacije o ljudskom pravu na i u obrazovanju zajedno s mehanizmima koji omogućavaju njegovo poštivanje te sadrži detaljan pregled institucija u Hrvatskoj koje se bave visokim obrazovanjem u Hrvatskoj i drugim europskim državama te internetske resurse koji pružaju relevantne informacije o visokom obrazovanju u Hrvatskoj i Europi.

*  *  *  *  *


Izrada rubrika "Studiranje u Hrvatskoj" i "Studiranje u Europi" na internetskim stranicama www.iro.hr omogućena je temeljem financijske potpore Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa RH.

Ispis

Priprema i polaganje TOEFL i GMAT testa
Strateski plan 2013-2015