2495 Institut za razvoj obrazovanja - Vijesti
 

Vijesti iz visokog obrazovanja

Equality and Citizenship

Centar za napredne studije jugoistočne Europe Sveučilišta u Rijeci, Filozofski fakultet Sveučilišta u Rijeci, Sveučilište Pompeu Fabra u Barceloni i Sveučilište u Leedsu po prvi puta organiziraju ljetnu školu Equality and Citizenship. Ljetna škola bit će održana od 30. lipnja do 05. srpnja 2014. na Kampusu Sveučilišta u Rijeci i namijenjena je studentima doktorskih i poslijedoktorskih studija. Ljetna škola ugostit će priznate strane i domaće stručnjake iz područja filozofije politike. Radni jezik ljetne škole je engleski.

Datum objave: 24.06.2014

Izvor: Sveučilište u Rijeci

Okrugli stol: odnos javnog i privatnog u visokom školstvu u RH

Okrugli stol na temu odnosa javnog i privatnog u visokom školstvu u Republici Hrvatskoj održan je u srijedu 18. lipnja 2014. godine, u organizaciji DIU Libertas međunarodnog sveučilišta u Zagrebu.Na okruglom je stolu, uz ostale govornike, sudjelovala i prof. dr. sc. Jasmina Havranek, ravnateljica Agencije za znanost i visoko obrazovanje. Sudionici skupa složili su se oko toga da privatno visoko obrazovanje povećava pristup visokom obrazovanju i unosi dinamičnost u sustav visokog obrazovanja što je i dodatni poticaj za javna visoka učilišta. Istaknuto je kako i u budućem periodu najveći naglasak treba biti na osiguravanju i unaprjeđenju kvalitete visokih učilišta i studijskih programa, a tom su pogledu vrlo korisni postupci vanjskoga vrednovanja koje provodi AZVO, a oni su potpuno jednaki i za javna i za privatna visoka učilišta. Naglašeno je kako zadnjih desetljeća dolazi do naglog porasta privatnog obrazovanja u svijetu što je ponajviše rezultat povećane potražnje za visokim obrazovanjem i porasta broja studenata u svijetu pri čemu javni sektor nije mogao u cijelosti odgovoriti na te potrebe.

Datum objave: 23.06.2014

Izvor: Agencija za znanost i visoko obrazovanje

Održana svečana podjela Rektorove i Posebne Rektorove nagrade

Svečanost podjele Rektorove i Posebne Rektorove nagrade za akademsku godinu 2013./2014. održala se u utorak 17. lipnja 2014.u 12 sati na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu u dvorani Auditorium Maximum (Unska 3, Zagreb). Prigodom svečane dodjele nagrada organizirana je i izložba nagrađenih radova (plakata), koja će biti otvorena do 24. lipnja 2014. na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (Aleja laptopa i ispred dvorane Auditorium Maximum).

Datum objave: 18.06.2014

Izvor: Sveučilište u Zagrebu

Predstavljena studija Postati student u Hrvatskoj

Agencija za znanost i visoko obrazovanje, u utorak, 17. lipnja 2014. godine, predstavila je studiju Postati student u Hrvatskoj. Studija je rezultat rada Agencije i njezina Središnjeg prijavnog ureda koji je osnovan 2009. godine s ciljem objedinjavanja poslova vezanih uz prijave na studijske programe te ispunjavanje uvjeta za upise na visoka učilišta. Pročitajte više na stranici.

Datum objave: 18.06.2014

Izvor: Agencija za znanost i visoko obrazovanje

"UNICA Master Class 2014" - povezivanje diplomskog i poslijediplomskog obrazovanja

U organizaciji UNICA-e (Networks of Universities from the Capitals of Europe) i Sveučilišta u Zagrebu, u Dubrovniku će se od 31. kolovoza do 3. rujna 2014. održavati 5. UNICA Master Class. Ugledni stručnjaci u području doktorske izobrazbe okupit će se uPoslijediplomskom središtu Dubrovnik Sveučilišta u Zagrebu (Centre for Advanced Academic Studies - CAAS) kako bi raspravljali o povezivanju diplomskog i poslijediplomskog obrazovanja, odnosno kako uspješno pripremiti kandidate za doktorski studij: Linking Master with PhD: success factors for effective preparation of students for PhD candidacy. Više o događaju te o načinu prijave možete pročitati  ovdje.

Datum objave: 16.06.2014

Izvor: Sveučilište u Zagrebu

1   2   3   Arhiva

Ispis   Pošalji link

Priprema i polaganje TOEFL i GMAT testa
Strateski plan 2013-2015