93 Institut za razvoj obrazovanja - Idući tjedan se održava najveći sajam stipendija u Hrvatskoj u dva grada
 

Idući tjedan se održava najveći sajam stipendija u Hrvatskoj u dva grada

Zagreb, 11.10.2017.

Institut za razvoj obrazovanja organizira 13. po redu Sajam stipendija i visokog obrazovanja koji će se održati 17. listopada 2017. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu od 10.00 do 18.00 sati te 6. Sajam stipendija i visokog obrazovanja koji će se održati 19. listopada 2017. na kampusu Sveučilišta u Rijeci u zgradi Sveučilišnih odjela, Radmile Matejčić 2, od 10.00 do 16.00 sati. 

Ovaj Sajam je jedinstven događaj u Hrvatskoj koji na jednom mjestu predstavlja najveću ponudu stipendija i studijskih programa za studij u Hrvatskoj i inozemstvu. Organizator Sajma, Institut za razvoj obrazovanja (IRO), pripremio je i bogat popratni program, koji će se održavati paralelno sa izlagačkim dijelom.

Središnji dio programa posvećen je panel diskusiji o dvije najtraženije vrste stipendija u Hrvatskoj – stipendije za STEM-studije te stipendije na temelju socio-ekonomskih obilježja studenata. Panel diskusija će posjetiteljima dati odgovore o tome zašto su upravo te dvije vrste stipendija važne za razvoj visokog obrazovanja te koje su njihove poveznice s gospodarskim sektorom i tržištem rada u Hrvatskoj. U panelu će sudjelovati predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja (MZO) koji dodjeljuju navedene stipendije, gospodarskog sektora i dvije stipendistice. 

Osim spomenutih stipendija, na ovogodišnjem Sajmu bit će predstavljeno niz drugih dostupnih stipendija za studiranje u Hrvatskoj i inozemstvu. Svoje stipendije i programe stipendiranja predstavit će više od 60 izlagača iz Hrvatske i čak 13 zemalja Europe, Sjeverne Amerike i Azije. Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma je Austrija. Više informacija dostupno na internetskoj stranici Sajma www.stipendije.info

Više o zagrebačkom Sajmu pročitajte u priopćenju. 

Više o riječkom Sajmu pročitajte u priopćenju. 

Facebook događaj - Zagreb 

Facebook događaj - Rijeka

Ispis

Priprema i polaganje TOEFL i GMAT testa
Strateski plan 2013-2015