126 Institut za razvoj obrazovanja - Stipendije za studij na Central European University (CEU)
 

Stipendije za studij na Central European University (CEU)

Zagreb, 04.11.2016.

Stipendije za studij na Central European University (CEU)

Potpune i djelomične stipendije za diplomske i doktorske studijske programe na međunarodnom sveučilištu u Budimpešti

Institut za razvoj obrazovanja, ovlašteni predstavnik Central European University-a (CEU) za Hrvatsku, objavljuje natječaj za upis i stipendije na CEU-u za akademsku godinu 2017./18. CEU je sveučilište za diplomsko (Master) i poslijediplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih znanosti te zaštite okoliša i matematike. CEU izvodi međunarodno priznate studijske programe na engleskom jeziku te omogućuje financijsku potporu za studij većini upisanih studenata. Natječaj je objavljen na internetskom portalu www.stipendije.info, a izravna poveznica na natječaj za kandidate iz Hrvatske je http://bit.ly/2euHP4g.

Na Central European University (CEU) studira više od 1500 studenata iz preko 116 zemalja svijeta, što studijsko iskustvo čini izrazito međunarodnim. U akademskoj godini 2016./17. čak 21 hrvatski studenata upisalo je studijske programe na CEU, a čak 85% studenata ovog sveučilišta primali su stipendiju za svoj studij.

Central European University svake godine dodjeljuje stipendije svojim studentima u ukupnoj vrijednosti od 13 milijuna eura, uz dodatnih 9 milijuna eura potpore u svrhu usavršavanja i istraživanja. Pune stipendije pokrivaju troškove programa, smještaja, zdravstvenog osiguranja te osiguravaju mjesečni džeparac za preostale životne troškove. Tijekom studija studenti se mogu prijaviti za dodatnu potporu u svrhu usavršavanja, putovanja ili istraživanja.  Glavni rok za prijavu za akademsku godinu 2017./2018. je 1. veljače 2017. godine.

Prema Quacquarelli Symonds (QS) rang listi studijski programi iz javnih politika i međunarodnih odnosa na CEU nalaze se na među 40 najboljih u svijetu. Stariji diplomanti CEU sveučilišta danas obnašaju dužnosti na visokim pozicijama u institucijama Europske unije, ministarstvima vanjskih poslova, Svjetskoj banci, Ujedinjenim narodima te Organizaciji za europsku sigurnost i suradnju.

Dodatne upite o CEU možete uputiti Institutu za razvoj obrazovanja, Trg Nikole Zrinskog 9, 10000 Zagreb (telefon: 01/4817-195; e-mail: mbalen@iro.hr; web: www.iro.hr), ovlaštenom predstavniku CEU-a za Hrvatsku. 

Ispis   Pošalji link

Priprema i polaganje TOEFL i GMAT testa
Strateski plan 2013-2015