2754 Institut za razvoj obrazovanja - THE objavio novu rang-listu: Sveučilište u Splitu na 107. mjestu, Sveučilište u Zagrebu na zbirnoj poziciji 201. – 250. mjesta
 

THE objavio novu rang-listu: Sveučilište u Splitu na 107. mjestu, Sveučilište u Zagrebu na zbirnoj poziciji 201. – 250. mjesta

Kategorija vijesti: Vijesti iz visokog obrazovanja (Hrvatska)

Times Higher Education objavio je novu rang-listu pod nazivom „Emerging Economies University Rankings 2018“, kojom su obuhvaćena sveučilišta iz zemalja tzv. „rastućih ekonomija“.

Na rang-listi su se našla i dva hrvatska sveučilišta – Sveučilište u Splitu, koje je zauzelo 107. mjesto, te Sveučilište u Zagrebu koje se našlo na zbirnoj poziciji od 201. do 250. mjesta.

Već petu godinu zaredom, na samom vrhu našla su se dva kineska sveučilišta - Peking University i Tsinghua University, dok je među prvih deset sveučilišta na rang-listi njih čak sedam kineskih.

Ove je godine rangiranjem obuhvaćeno 378 sveučilišta, što je više u odnosu na prošlu godinu. Korišteno je 13 pokazatelja uspješnosti uobičajenih za THE World University Ranking, međutim indikatori su prilagođeni na način da reflektiraju razvojne prioritete sveučilišta tzv. „rastućih ekonomija“.

Cijeli članak možete pročitati ovdje.

Cijelu rang-listu možete pogledati ovdje.

Datum objave: 15.05.2018

Izvor: azvo.hr

Ispis

Priprema i polaganje TOEFL i GMAT testa
Strateski plan 2013-2015